Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Ingrijirea piercingului

Ingrijirea piercingului


Infectia are ca principal motiv miscarea cercelului, de aceea atingeti-l doar atunci cand il curatati.
Scoateti bandajul dupa 4-5 ore, s-ar putea sa fie sange cuagulat pe rana care probabil se va curata foarte usor.
Faceti un dus dupa ce a-ti inlaturat bandajul, incercati pentru 3-4 minute sa tineti rana in apa, si sa curatati orice urme de sange cuagulat, inclusiv de pe cercel.
Nu folositi solutii de curatat in primele 24 de ore.
Folositi sapun antibacterial cand faceti dus (o data pe zii!). Incercati sa spalati foarte putin si piercingul cu sapun, insa doar pentru 1-2 minute iar dupa aia clatiti bine cu apa, puneti 1-2 picaturi de solutie de curatat peste rana, lasati-o pentru un minut, iar apoi clatiti din nou bine cu apa.
Dizolvati o jumatate de lingurita de sare intr-un sfert de cand cu apa fierbint. Lasati-o sa se raceasca, apoi asezati-va pe spate si puneti-o invers peste sfarc, lasati-o cam 10-15 minute, o data sau de doua ori pe zi. Apoi clatiti cu apa proaspata si tamponati usor cu un servetel curat pentru a-l usca. Acesta este cel mai bun proces de a grabii vindecarea, si cu cat faceti mai des cu atat piercingul se va vindeca mai repede.
Asigurati-va ca atunci cand il curatati sa inlaturati intreaga crusta, daca nu este curatata cum trebuie se va intarii in jurul inelului distruge rana in interior cand este miscat, asta poate fi destul de dureros si va duce la inflamare care va intarzia vindecarea. Iar in al doilea rand daca nu este inlaturata bacteria se va hranii cu aceasta si va rezulta o infectie.
Folositi ulei de levantica pentru ca acesta grabeste vindecareasi lubrifica rana, reducandu-i tensiunea.
Continuati sa aplicati una, doua picaturi o data pe saptamana si duca ce rana s-a vindecat, pentru ca ga Luati vitamina B cu supliment de Zinc deoarece aceasta ajuta la accelereaza vindecarea.
Nu rotiti cercelul in primele 3-4 saptamani, miscati-l cu grija doar atat cat sa inlaturati coaja, dupa aceasta perioada veti putea rotii cercelul ca sa-l curatati.
Nu rupeti coaja deoarece asta poate crea formare excesiva de tesut pentru cicatrizare si se poate ajunge la aparitia unei infectii.
Nu folositi creme mentolate sau pe baza de alcool pentru ca sunt astringente si pot distruge rana.
Nu folositi cercei din argint in timpul perioadei de vindecare deoarece acestia oxideaza in rana si pot cauza un efect alergic sau chiar ‘argintirea’( se formeaza o pata neagra in interiorul ranii).

 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA