Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Ingrijirea piercingului

Ingrijirea piercingului


Curatati piercingul o data pe zii in dus. Curatati bine crusta formata cu ajutorul unui seretel imbibat in apa cu sare, timp de 2-3 minute, prin tamponare si nu prin frecare. Avesti grija cand curatati sa indepartati intreaga crusta, sau se va depune pe cercel si va intra in interiorul ranii. Odata ce crusta este inlaturata rotiti cercelul foarte usor pentru a indeparta-o si pe cea ramasa pe el.
Folositi ulei de levantica pentru ca acesta grabeste vindecarea si inmoaie rana reducand tensiunea. Aplicati o cantitate mica pe un servetel curat dupa ce ati curatat rana cu apa sarata si mutati usor cercelul pentru ca uleiul sa intre in rana. Indepartati orice exces deoarece poate irita pielea.
Verificati cercelul in fiecare dimineata pentru a va asigura ca parul nu este incurcat in cercel. Daca aveti parul lung este bine sa fie strans pana ce rana este complet vindecata. Pentru cei cu piercingurile in partea superioara a urechii un sfat ar fii sa incercati sa scurtati putin parul pentru a-l tine departe de piercing deoarece parul mareste posibilitatea aparitiei unei infectii si o agraveaza daca aceasta se formeaza.
Aveti grija cand va spalati parul sa nu apucati si cercelul deoarece puteti rupe rana si asta poate cauza o inflamare puternica.
Asigurativa ca folositi asternuturi noi pentru a reduce posibilitate ca o bacteria sa intre in rana.
Folositi solutii ce contin vitamina B si supliment de Zinc deoarece acestea grabesc vindecarea.
Nu invartiti cercelul in primele 2-3 saptamani pentru ca agraveaza rana, abia dupa veti putea sa-l miscati pentru a-l curata si lubrifica rana.
Nu indepartati cercelul in timpul perioadei de vindecare, miscarea sa mareste posibilitatea aparitiei unei infectii. Scotand cercelul in timpul perioadei de vindecare poate face ca rana sa se inchida.
Nu inlocuti cercelul cu unul din Argint deoarece acestia sunt periculosi pentru ca argintul oxideaza in rana si poate produce o infectie sau ceea ce se numeste ’argintirea’, o pata neagra ce va ramane pe piele.
Nu folositi solutii mentolate sau pe baza de alcool deoarece acestea sunt foarte astringente si pot distruge celulele ce cicatrizeaza rana.
Incercati sa evitati ca fixativul sau alte cosmetice sa ajunga la rana in timpul perioadei de vindecare si mare grija cand va spalati parul.

 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA