Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Introducerea tusului in piele

Introducerea tusului in piele


Pur anatomic pielea este divizata in stratul epidermic( pielea care se inlocuieste constant si se cojeste) si stratul dermic( permanent). Sub se afla stratul subcutanat  sau hipoderma(celulele grase).
In diagrama de langa  A-ul si B-ul reprezinta epiderma, A-ul fiind pielea moarta care se intinde la suprafata iar B-ul celulele vii care constant se muta spre suprafata, mor, si se cojesc. Orice ajuge pana la acest strat(cum ar fi tusul tatuajului, piercingurile superficiale, si asa mai departe) eventual vor fi impise afara.
C-ul reprezinta stratul dermic care este separat de epiderma printr-un tesut subtire. Celule superioare ale acestui substrat trec deasupra in epiderma insa celelalte sunt statice si nu se exfoliaza precum epiderma – astfel cand tusul care este introdus in acest substrat cu ajutorul masini de tatuat, ramane aici( in cazul piercingurilor acestea pot migra in sus sau jos in functie de presiune pe care o creaza, iar orice fel de contaminare este preluata de sistemul imunitar al organismului). Sub stratul dermic se afla hipoderma(D) alcatuit din tesut care leaga cele doua substraturi si celule grase. Pielea este bineinteles prima aparare a corpului impotriva mediului ostil. Desi corpul este foarte bun la vindecare, trebuie stiut ca pielea, ca si restul mediului contine cantitati importante de bacterii, atat in interior cat si in exterior. Un lucru foarte important de stiut este ca atunci cand va spalati pe maini, capatati de fapt o cantitate mai mare de bacterii decat inainte sa va fi spalat. Asta pentru ca inlaturand celule moarte de pe suprafata pielii, permiteti bacteriilor sa intre in piele – insa in general acesta bacterii sunt inofensive.
 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA