Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Siguranta

Siguranta


Tatuajele permanente de orice fel prezinta riscuri inerente, incluzand infectiile, alergiile si bolile:
 
Reactii alergice:
Reactiile alergice la pigmentii tatuajelor sunt rare insa nu neintalnite. Oameni care sunt sensibili sau alergici la anumite metale poate reactiona la pigmentii din piele, provocand reactii neagative epidermei.
Oameni cu alergii ar trebui sa analizeze cu grija problema tatuajelor din cauza riscului unei reactii hipersensibile sau a unui soc care poate avea loc. Unii artisti fac mici teste pentru alergii, injectand o cantitate mica de pigment in spatele urechi pentru a determina daca o persoana are o reactie alergica la tus. 
 
Infectiile:
Infectiile provocate de tatuaje sunt foarte rare in saloanele curate moderne. Potentialele infectii pot fi cam orice de la infectii simple superficiale la infectii complicate care pot cauza probleme cardiace. Oamenii care pot fi susceptibili la infectii ar trebui sa stie despre pericolele bazate pe infectii ale pielii si ar trebui sa consulte un medic inainte de a face un tatuaj.
Riscurile infectiilor pot fi deasemenea evitate daca se urmeaza precautii universale cum ar fi curatenia saloanelor; chiuvete cu apa fierbinte si sapun ar trebuie sa fie disponibile in baie precum si in studio, artistii ar trebuie sa se spele pe maini regulat si sa foloseasca manusi de protectie din latex, suprafetele si podelele ar trbui curatate cu dezinfectant,  iar procedurile de sterilizare ar trebui deasemenea urmarite cu strictete. 
 
Bolile :
Cum instrumentele folosite pentru a face tatujele intra in contact cu sangele si lichide ale corpului, bolile pot fi transmise daca instrumentele sunt folosite la mai mult de o singura persoana fara sa fie sterilizate.
Cele mai respectate saloane folosesc ace noi de unica folosita pentru fiecare client si sterilizeaza instrumentele refolosibile de la client la client cu ajutorul autoclavelor (aparate de sterilizat cu caldura). Masurile de precautie universale cum ar fi spalatul mainilor, folosirea manusilor de protectie si curatarea aprofundata a podelelor si a altor suprafete, deasemenea reduc riscul transmiterii bolilor.
In plus este foarte important ca acele sau alte instrumente sa nu intre in contact cu tusurile care vor fi folosite si in cazul altor clienti. Pentru a evita contaminarea, cantitati mici de tus trebuie puse din recipiente mai mari in vase mai mici. Acestea trebuie folosite doar la un client, iar cand sedinta este terminata, ele trebuie aruncate.
In general un tatuaj este destul de sigur, insa depinde cine vi-l face. Exista cazuri de SIDA legate de tatuaje, insa schimbul de fluide este foarte mic si sansele deasemenea. Ce ar trebuie sa va ingrijoreze cu adevarat este hepatita, aceasta este dealtfel si motivul pentru care in multe tari tatuajul este interzis, deasemenea exista si alte bacterii care pot provoca neplaceri.
 • Hepatita este inflamarea ficatului, cauzata de agenti toxici sau infectiosi si prezinta simtome precum ingalbenirea pielii, febra, marirea ficatului si dureri abdominale. Este foarte dureroasa si poate fi chiar mortala. Alaturi de aceasta se pot intalnii numeroase bacterii care odata expuse unei rani deschise pot provoca durere si lasa cicatrici . Este vital ca persoana care va face tatuajul sa cunoasca aceste lucruri si sa ia masuri de singuranta impotriva lor.

 • Atunci cand decideti sa faceti un tatuaj asigurati-va ca artistul :
 • se spala foarte bine pe maini inainte si foloseste manusi de protectie
 • foloseste echipament si materiale de unica folosinta (de exemplu fiecare ac si tub sunt in pachete individuale, nedeschise si neexpirate) si le deschide in fata voastra, iar dupa folosire le arunca.
 • are aparat de sterilizat

   


  Mai multe despre bacterii si infectii

 •  
  Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA