Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Materiale folosite la bodypainting

Materiale folosite la bodypainting


Cosmeticele:  Cosmeticele pentru colorarea pielii si a corpului sunt practic disponibile oriunde ! Nu ar trebuie subestimat potentialul creatiei machiajului de zi cu zi. Cele mai populare machiajuri sunt facute si testate cu grija pentru a fi sigure chiar si pentru cele mai sensibile tipuri de piele. Pretul machiajului obisnuit este prea mare pentru a fi folosit la pictatul copului, insa culorile sunt destul de bune.
Machiajul pentru actori:
Machiajul actorilor este diferit de machiajul facut cu ajutorul cosmeticele obisnuite, acesta este facut sa reziste luminii puternice si ferbinti a reflectoarelor. Machiajul trebuie sa reziste cerintelor fizice de pe scena, trebuie sa se pastreze pana la sfarsitul filmerilor.
De aceea se poate folosi si in cazul bodypaintingului, pentru ca rezista o perioada mai lunga. 
Vopseaua pentru corp:
Aceasta vopsea este special creata pentru bodypainting.
Se gasesc intr-o gama larga de sortimente, cu diferite proprietati, poate fi de exemplu complet opaca(pentru culorile solide) sau poate fi florescenta. Aceasta vopsea este deasemenea facut sa reziste pentru o perioada lunga in lumina reflectoarelor din studio.
Latexul lichid:
Imaginati-va o haina de cauciuc stransa pe piele – asta face latexul lichid. Aplicand cateva straturi de latex pe piele, rezulta o haina elastica colorata din cauciuc ! Latexul este destul de durabil insa este recomandat sa fie aplicat doar pe piele fara par.
Vopseaua de corp fluorescenta:
Unele vopseluri pentru corp sunt facute sa straluceasca in intuneric ! Vopseaua florescenta se aprinde sub lumina ultravioleta, iar corpul pare ca straluceste. Acest tip de vopsea poate fi foarte distractiva insa are nevoie de lumina ultravioleta pentru asi face efectul cum trebuie.
Henna/Mehndi:
Bodypaintingul Henna implica vopsirea corpului cu ajutorul unei paste preparata din pudra uscata de radacina henna. Aceasta este o forma antica de bodypainting care are originile in India, Orientul Mijlociu si Africa.
Pasta henna este aplicata sub forma de desen decorativ pe corp, iar dupa un timp pasta este spalata lasand pielea colorata in maroniu (sau in negru in unele cazuri) in forma desenului care a fost aplicat. Unul dintre avantajele acestui bodypainting este ca dureaza si pana la trei saptamani, de aceea este considerat ca fiind un tatuaj temporar.
Markerul pentru corp:
Multe culori si marcare facute pentru a fi folosite de copii se pot spala usor si deasemenea nu sunt toxice. Corpul poate fi decorat cu markere, desi deobicei este dificil sa se obtina culori opace pe piele.  Este important de stiut ca si aceste marcare raman pe piele pentru o perioada de timp, asa ce este bine ca markerele sa fie totusi testate inainte.
Lutul:
Aplicand  un strat din lut ud ce se modeleaza, pe corp se poate ajunge la rezultate interesante. Destul de des, statuile umane au un invelis de lut.
Lutul natural se gaseste sub mai multe tunuri de la grey la teracota  si poate fi aplicat in singuranta pe aproape majoritatea corpului.
Alte materiale pentru bodypainting:
Inafara de majoritatea materialelor creata pentru acest scop, se pot folosi si alte materiale mai putin conventional pentru pictatrea si decorarea corpului. Mancaruri lichide (ketchup, mustar, ciocolata,inghetata) sau diferite dulciuri pot fi folosite ca pigmenti coloranti cand se decoreaza corpul.
 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA