Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Septul

Septul


Piercingul septului este probabil al doilea dintre cele mai comune piercinguri intalnite la popoarele primitive dupa cel al urechii, este chiar mai intalnit decat cel al nasului.
Pircingului septului era practic cel mai raspandit printre popoarele razboinice, asta probabil pentru ca diferitele tije introduse in sept ii creaza fetei o imagine infricosatoare.
Folosirea acestor tije pentru sept este foarte raspandita in Noua Guinee si Insulele Solomon, tijele din oase de porc fiind cele mai populare.
In tribul Asmat din Noua Guinee cea mai valoroasa tija pentru sept este ‘Otsj’, aceasta este o pana mare din os, care poate fi groasa de 25mm.
Acesti ‘vechi cercei’ erau facuti deobicei din oasele picioarelor porcilor, dar ocazional erau facuti din osul tibiei dusmanilor omorati in batalie.
Piercingul septului a fost foarte popular si in cazul Aztecilor, Mayahsilor si Incasilor. Ei purtau foarte multe bijuterii, insa cele mai populare erau din jad si aur din cauza rolului religios pe care il aveau. In zilele noastre Indieni Cuna din Panama continua acest obicei purtand cercei grosi din aur masiv in sept.
Piercingul este deasemenea popular in India, Nebal si Tibet, in cateva exemple bijuteriile pe care le poarta sunt atat de mari incat in timpul mesei trebuie date jos pentru a-le permite sa manance.
Acest piercingul era practicat de multe triburi indiene din Ameria de Nord, numele de Nez Perc, a fost dat tribulului statului Washinton, acesta deriva din indemanarea membrilor acestui trib in piercingul septului, Nez Perc, este traducerea in franceza a locutiunii ‘Piercingul Nasului’ . Aboringieni australieni faceau piercing septului si introduceau bete lungi sau oase, pentru a turtii nasul, ei credeau ca un nas turtit este cel mai bun.
La tribul Bundi piercingul era facut folosint capetele subtiri ale plantei cartofului dulce(Ogai Iriva), deobicei la varsta de 18-22 ani.


 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA