Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Nasul

Nasul


Piercingul in nas a fost prima oara atestat in Orientul Mijlociu acum 4000 de ani, este mentionat in Biblie, in Geneza 24:22, Abraham a cerut celui mai batran servitor al sau sa-i gaseasca o nevasta fiului sau Isaac, servitorul a gasit-o pe Rebekah, iar unul dintre cadourile pe care acesta i le-a dat a fost un “cercel de aur” ,cuvantul original ebraic folosit a fost 'Shang', care se traduce drept ‘inel pentru nas’.
Piercingul din nas in India a aparut in secolul al 16-lea din Orientul Mijlociu adus de imparatii Moghul. In India cercelul se poarta in partea stanga a nasului si adesea unit de cel din ureche cu ajutorul unui lant. Piercingul din nas, este cel mai des intalnit in partea stanga a nasului in India, deoarece acest loc este asociat in Ayuvedra(medicina indiana) cu organele reproducatoare ale femeii, iar piercingul ar trebui sa faca nasterea mai usoara si durerea mai scurta.
In vest, piercingul in nas a aparut prin intermediul miscarii Hippi, ai carei membrii au calatorit in India la sfarsitul anilor ‘60. A fost mai tarziu adoptat de miscarea Punk la sfarsitul anilor ‘70 ca un simbol al rebeliunii impotriva oamenilor conservatori precum parintii si angajatii.
In zilele noastre acest tip de piercing a fost incetul cu incetul acceptat, si multe dintre celebritati l-au adoptat, de exemplu: Madonna, Lenny Kravitz sau Sinead O’Connor. 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA